RESEPTEJÄ HORTOILIJOILLE

Reseptit: kirjailija Mirja Mihalic

Täytetyt nokkosohukaiset

Nokkonen

5 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

3 munaa

1 tl suolaa

TÄYTE:

3 dl kiehautettua nokkosta murskattuna

2 rkl öljyä

2 rkl raejuustoa

1 muna

2 dl juustoraastetta

muskottipähkinää

päälle juustoraastetta

Paista ohukaiset isolla paistinpannulla. Hienonna nokkoset ja hauduta hetki öljyssä. Lisää joukkoon raejuusto, muna, juustoraaste ja mausteet. Laita ohukaisille täyte ja kääri rullalle. Laita rullat uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Perunasalaatti

Poimulehti

10 dl keitettyjä perunakuutioita

1 tl yrttisuolaa

2 dl silputtuja suolaheinän lehtiä

2 dl silputtuja poimulehtiä

1 dl hienonnettua ruohosipulia

KASTIKE:

2 dl kermaviiliä

1 rkl omenaviinietikkaa

ripaus sokeria

Vihreä kirjolohikeitto

Nokkosia

1 sipuli varsineen

1 kesäkurpitsa

purjo

1 l kalalientä

300-400 g kirjolohifileetä

noin 5 dl nokkosia

2 valkosipulinkynttä

tilliä

2 rlk öljyä

Silppua sipuli, suikaloi kesäkurpitsa ja purjo. Hauduta niitä öljyssä jonkin aikaa. Lisää joukkoon kalaliemi. Leikkaa kalafilee paloiksi ja huuhdellut nokkosenlehdet silpuksi ja lisää keittoon. Hauduta kypsäksi ja mausta tillisilpulla.

Lisätietoja villivihanneksista ja yrteistä

Käy lukemassa Mirjan artikkeli villivihanneksista ja yrteistä tästä linkistä!

Seuraa PuuhaTarhan uutisia somessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *