Nyt se työ alkaa!

Tulevan ”Pionilandian” paikka on valittu, alue on tyhjennetty romusta ja talventörröttäjistä, sekä haravoitu perusteellisesti. Sopiva talikko on valittu ja nokkosille luettu niiden oikeudet. Pois alta myyrät ja männynkävyt; se on menoa nyt kaikki mikä liikkuu!

Multainen Myyräkoira oli tietenkin innolla mukana jo ennen kuin emäntä ehti sanoa kissaakaan, ja heittäytyi työn touhuun koko sydämestään. Yhtään karvaista kaveria ei saatu kiinni, mutta niiden talvinen läsnäolo tuli kuitenkin selväksi heti alussa, kun Suuri Metsästäjä kaivautui puoleen väliin Kiinaa… ”Mitenkähän persoja myyrät ovat pioninjuurakoille? Pitäisikös, Mamma, tuonne laittaa myyräverkkoa alle?”

Kun sitten talikko iskeytyi maahan ensimmäisen kerran, alkoi se varsinainen TYÖ. Rinne on täynnä erilaisia ruoho- ja heinälajeja, sekä nokkosia. Suuren syreenin lähellä kasvaa silti myös komeita kotkansiipisaniaisia ja kauemmassa päässä suloisen sinisiä lemmikkejä.

Koska tarkoituksena on säilyttää mahdollisimman paljon paikalla olevaa hyvälaatuista multaa, haluan tehdä tämän työn ”vaikeamman kautta”; en lapioi päällimmäistä kerrosta kokonaan pois, vaan käännän sen vähä vähältä talikolla ympäri ja poistan samalla rikkakasvit niin hyvin kuin saan. Kaksi asiaa helpottaa työtäni: nokkosten keltaiset – todella selvän keltaiset – ja kotkansiipisaniaisten mustat juuret. Keltaiset laitan omaan kasaansa (ja sitten jätesäkkiin tuhottaviksi), ja mustat istutan samantien väliaikaismultaan. Kaikki muut juuret saavat mennä kompostoitavaksi. Multaa tietysti häipyy niiden mukana suuret määrät, mutta ei niin suuret kuin jos vain paiskaisin menemään kaiken, mikä lapionpiston syvyydeltä nousee.

Tästä se lähtee; talikko on puhunut!

Ai niin muuten; asiaan kuuluu tietysti myös se, että keväälle tyypilliseen tyyliin seuraava viikko taitaa olla varsin sateista ja kylmää ilmaa, öisin jopa hallaa, mutta MITÄPÄ SE PUUTARMARI EI KESTÄISI!!!

(Sitä paitsi pionien oikea istutusaika on vasta syksyllä… kuisk!)

.

.

.

Seuraa PuuhaTarhan uutisia somessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *