Karolina Lohiniva, taiteilija

Tausta

Hei, nimeni on Karolina Lohiniva. Olen syntynyt Köpingissä, pienessä keskiruotsalaisessa kaupungissa, noin 150 km Tukholmasta länteen, ja asun siellä yhä. Sukujuureni ovat kuitenkin vahvasti Suomen Lapissa, sillä molemmat vanhempani ovat sieltä kotoisin; isäni on syntynyt Lohinivan kylässä ja äiti Kittilässä. Meillä on vieläkin hirsimökki Ounasjoen varrella, lähellä Kittilää.

Innostukseni maalaamiseen heräsi, kun 14-vuotiaana sain isältäni Aapilta rasian, joka sisälsi akvarellivärejä. Siitä lähtien olen maalannut lähes jatkuvasti. Nuorena suoritin joitakin lyhyitä akvarellimaalauskursseja, mutta muuten olen itseoppinut.

Miksi maalaan

Maalaaminen on minulle unelmieni täyttymys, ja yhtä tärkeää kuin hengittäminen. Ajatuksissani luon jatkuvasti jotain uutta, ja inspiraatioita seuraavalle maalaukselle löytyykin joka puolelta. Taiteellani haluan välittää muillekin sitä iloa, jota itse tunnen töitäni tehdessä.

Tekniikka

Käytän pääasiassa akvarelli- ja akryylivärejä. Akvarelleilla maalaan rauhallisissa oloissa kotonani, ja usein tauluihin ilmestyy kukkia ja lintuja. Akryylimaalaukset syntyvät ateljeessani, ne ovat usein kooltaan suurempia kuin akvarellit.

Näyttelyt yms.

Minulla on ollut useita näyttelyitä. Paikkoina ovat toimineet esim. Erik Larsgården Taalainmaan Brovallenissa, ART Gallery Quirinus Köpingissä, sekä Galleri Engleson ja Galleri Bellman Tukholmassa. Taulujani on myyty myös mm. Ullaredissä (joka on jättimäisten mittojen tavaratalo Ruotsissa), sekä Jotexissa ja Elloksessa.

Yhteydenotto

Minulla on Facebook-sivu, jonne pääset tästä linkistä.
Instagram-tilini taas löytyy täältä.

Olet tervetullut seuraamaan julkaisujani.
Ota yhteyttä sivujeni kautta, jos haluat hankkia itsellesi taulujani!

Seuraa PuuhaTarhan uutisia somessa

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *