Duchesse de Nemours

Tämä elegantti ja viekoittelevan tuoksuinen valkoinen pionikaunotar on  ’Duchesse de Nemours’, joka kuuluu Lactiflora-ryhmään (kiinanpioneihin). Näitä saapui pihaamme kaksi juurakkoa – lahjoituksena veljeni vaimolta – muistaakseni noin vuonna 2012. ”Herttuattarien” kukkimisaika on pionien kasvukauden myöhäispuolella (M), ne kasvavat noin 80 cm korkeiksi, ja kaipaavat ehdottomasti tukea varsilleen. Meidän pihallamme yksi juurakko sijaitsee erittäin aurinkoisessa paikassa kulkureitin varrella, toinen on nykyään puolivarjoon perustetussa kohopenkissä muiden pionien ja perennojen seurassa. Kummassakin paikassa Herttuatar viihtyy ihan hyvin ja tuottaa runsaasti kukkia, mutta siemeniä ei ole kehittynyt. Kohopenkkiin on perustamisvaiheessa laitettu hevosenlantaa, ja siellä Herttuatar kasvaakin peräti 90-senttiseksi.

Lisätietoa Suomen Pionistien sivustolta hakusanalla Duchesse de Nemours

Herttuatar on näyttävä, viehättävän tuoksuinen pioni, ja liitänkin sen kukkia mielelläni runsaan ylitsevuotaviin kimppuihin joita vien ystäville tuliaisiksi. Sitä voi myös käyttää yksittäiskukkana kapeassa, pullomaisessa vaasissa, jolloin se tekee suuren vaikutuksen esimerkiksi minimalistisen tyylisuunnan kodin uhkeana huutomerkkinä!

Kenen herttuattaren mukaan tämä pioni sitten on nimetty? Oma veikkaukseni on: sen, joka oli pionijalostaja Calotin aikalainen. Sen, joka syntyi vuonna 1822, ja kuoli jo 35-vuotiaana 1857. Lisää hänestä löydät PuuhaTarhan artikkelista täältä.

Seuraa PuuhaTarhan uutisia somessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *